چهارشنبه 13 سرطان/تیر 1403 برابر با Wednesday, 3 July , 2024
احتمال وقوع سیلاب در ۱۵ ولایت افغانستان (15 خرداد 1403)-هشدار سیل 15 خرداد- ایراف

به گزارش ایراف، این ریاست بارش باران و سرازیرشدن سیل را برای فردا (چهارشنبه ۱۶ خرداد) در ولایت‌های بدخشان، تخار، بغلان، پنجشیر، نورستان، کنر، لغمان، کاپیسا، پروان، کابل، میدان وردک، لوگر، ننگرهار ، پکتیا و خوست پیش‌بینی کرده است‌.

براساس پیش‌بینی‌ این ریاست، میزان بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۵ تا ۴۵ میلی‌متر خواهد بود.

ریاست هواشناسی وزارت حمل و نقل و هوانوردی طالبان همچنان وزش باد نسبتا شدید را در ولایت‌های غرب، جنوب، شرق و مرکز کشور با سرعت ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت پیش‌بینی کرده است.

در بهار امسال ولایت‌های مختلف کشور شاهد بارندگی شدید و سرازیرشدن سیل‌ بوده است. این سیل‌ها در ولایت‌های مختلف تلفات و خسارات زیادی برجای گذاشته است‌. این خسارت هم جانی و هم مالی بوده است.

گفتنی است که طی حدود دو ماه گذشته در چندین ولایت افغانستان با جاری شدن سیل‌های مرگ‌بار علاوه بر تلفات جانی خسارت مالی بسیار زیادی به شهروندان وارد کرده است.

یونیسف روز دوشنبه، ۱۴ خرداد، در بیانیه‌ای به نقل از تاج‌الدین اویوال، نماینده این نهاد در افغاستان اعلام کرده که سیل‌های مرگ‌بار اخیر در کشور جان ۳۵۰ تن، از جمله کودکان را گرفته و حدود 7 هزار و ۸۰۰ خانه را ویران و همچنین بیش از پنج هزار خانواده را آواره کرده است.گفتی است یونیسف به دنبال کمک‌رسانی به کودکان آسیب‌دیده از سیل در افغانستان است.

در چندین هفته گذشته ولایت‌های بغلان، غور، تخار، فاریاب، بدخشان، سمنگان، سرپل، هرات، بادغیس، لغمان، بامیان، فراه، نورستان و کاپیسا دچار آسیب به خاطر سیل شده‌اند.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسید‌گی به حوادث طالبان در یک‌ نشست خبری گفت که از ۲۰ ثور/اردیبهشت تا ۱ جوزا/ خرداد، سیلاب در کشور جان ۲۹۴ تن را گرفته و ۲۶۶ زخمی برجای گذاشته است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسید‌گی به حوادث طالبان در یک‌ نشست خبری گفت که سیلاب در کشور جان ۲۹۴ تن را گرفته و ۲۶۶ زخمی برجای گذاشته است. اما آمار سازمان های بین‌المللی و منابع محلی حاکی از تلفات بیش از ۴۰۰ نفر است.

از سوی دیگر در سال‌های اخیر کمبود بارندگی سبب کاهش آب سدهای این کشور شده بود و نگرانی‌های زیادی را برای مردم این کشور به بار آورده بود. همچنین برخی از شهرها با قطعی آب روبرو بودند.

اما با بارش‌های چند ماه اخیر افغانستان بیشتر سدها و رودخانه‌های این کشور پر آب شده‌اند.

از این رو مشکل خسکسالی در این کشور تا حد زیادی حل شده است. برهمین اساس دیگر طالبان بهانه‌ای برای ندادن حقابه ایران ندارد و منتظر سرازیر شده آب به سمت ایران هستیم.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=23247

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها