به گزارش ایراف، سازمان بینالمللی مهاجرت در اعلامیهای گفته است: بهطور متوسط از هر سه قربانی قاچاق انسان در جهان، یک نفر آن کودک است.
سازمان بینالمللی مهاجرت میگوید که برای حمایت و حفاظت بهتر از کودکان قربانی قاچاق فعالیت خواهد کرد.
غاده فتحی ولی، مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان گفته است: «شعار امسال روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان تمرکز بر کودکان قربانی دارد که طی 15 سال گذشته سه برابر شده است. براساس اطلاعات، کودکان بیش از یک سوم قربانیان در سطح جهان را تشکیل میدهند و در برخی مناطق اکثریت را تشکیل میدهند.
برخی شهروندان افغانستان که تجربه قاچاقی سفر کردن به کشورهای دیگر بهویژه همسایهها و کشورهای منطقه را دارند، از سختیها مهاجرت غیرقانونی میگویند.
در همین حال طالبان نیز گفته است که شهروندان کشور بیشتر در بیرون از کشور به دام قاچاقچیان میافتند و مسئولان در حکومت سرپرست میکوشند با فراهم کردن فرصتهای شغلی در داخل کشور، از این مسئله پیشگیری کنند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان گفت: از این ناحیه ما نگران هستیم، با کشورها هم صحبت شده در افغانستان هم تلاشهای نهایی خود را داریم تا جوانان از افغانستان بیرون نشوند و برای آنها کاریابی صورت بگیرد.
سازمان ملل متحد با هدف افزایش آگاهی جهان، سی ماه جولای را به عنوان “روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان” نامگذاری کرده است.
چندی قبل حمیده محدث، معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی در ایران اعلام کرد که ۷۰ درصد کودکان کار در این استان را اتباع خارجی تشکیل میدهند.
این مقام گفته است طبق بررسیهای انجام شده ۳۰ درصد کودکان کار ایرانی و سایر آنها اتباع خارجی هستند.
حمیده محدث گفت: تمامی کودکان کار توسط گروههای مرتبط یا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران شناسایی میشوند.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت شماری از این کودکان تحت حمایت مراکز خدماتی قرار گرفتهاند.
او افزود که بیشتر کودکان کار ۱۲ تا ۱۴ سال دارند.
عبدالله مبینی، رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران پیشتر گفته بود که کودکان کار اتباع و مهاجران غیرمجاز جمعآوری و به کشورهایشان بازگردانده میشوند.
عبدالله مبینی در ماه حوت ۱۴۰۲ اعلام کرد کودکان کار در حوزه مهاجران از مهمترین مسایل دولت ایران است.
پیشتر، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یک عضو شورای شهر تهران گزارش داده بود که تنها در تهران حدود ۷۰ هزار کودک کار وجود دارد که ۸۰ درصد آنها اتباع خارجی هستند.
در بیش از چهار دهه گذشته میلیونها شهروند افغانستان به ایران مهاجر شدند و هنوز گروه بزرگی از افغانها در این کشور زندگی میکنند.
مهاجرت غیر قانونی افغانستانیها در حالی رخ میدهد که برای بسیاری از مهاجرین در داخل افغانستان زمینههای کاری وجود ندارد و سازمانهای امدادرسان نیز بودجه کافی برای تامین معيشت این خانوادهها در اختیار ندارند.
فقر علت اصلی مهاجرت افغانستانیها است. جامعه جهانی اگر فکری در این خصوص نکند، مهاجرین افغان روز به روز افزایش مییابد.
همچنین در ایران و پاکستان به دلیل جمعیت بالای مهاجرین و مشکلات بزرگ اقتصادی موجود در این کشورها تلاشهای فشرده برای ساماندهی پناهجویان جریان دارد.
در حالی که کمکهای سازمانهای جهانی بسیار ناچیز است.
برهمین اساس میزبانی این دو کشور در طولانی مدت ممکن به نظر نمیرسد.
با اخراج مهاجرین نیز شرایط برای مردم افغانستان سختتر و پیچیدهتر خواهد شد.
چندی پیش اخبار مبنی بر قاچاق کودکان مهاجر ساکن انگلیس منتشر شد.