انزوای بیشتر؛ پیامد خروج دیپلماتیک طالبان از کشورهای اروپایی

به گزارش ایراف؛ ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به مناسبت بیست‌وسومین سالگرد آغاز اشغال افغانستان از سوی آمریکا در پیامی که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده نوشته است که ۲۳ سال قبل از امروز آمریکا با ظلم و وحشت فراوان بر افغانستان تجاوز نمود و بیست سال به طول انجامید.

در ادامه این پیام آمده است که در دوران حضور اشغالگران آمریکایی در افغانستان ظلم‌های زیادی به مردم شد، هزاران افغان شهید، زخمی، مهاجر و بی‌سرپناه شدند. اقتصاد ما صدمه دید و غلامان دست نشانده خود را بالای افغان‌ها مسلط کردند.

در ادامه پیام طالبان آمده است که اما مردم مسلمان و مجاهد افغان در برابر آن عکس العمل شدید نشان داد و پس از بیست سال مجاهدت مبارزه، قربانی، صبر و استقامت آمریکای اشغالگر شکست خورد.

طالبان نوشته‌اند که حالا افغانستان به عنوان یک کشور مستقل و آزاد در عرصه جهان است.

حمله آمریکا به افغانستان در پی حملات ۱۱ سپتامبر در اواخر سال ۲۰۰۱ (مهر ۱۳۸۰) رخ داد و مورد حمایت متحدان نزدیک ایالات متحده قرار گرفت. این درگیری به جنگ آمریکا در افغانستان نیز معروف است.

اهداف عمومی آن از بین بردن القاعده و همچنین پایگاه امن عملیات‌ها در افغانستان با حذف طالبان از قدرت بود.

بریتانیا متحد اصلی ایالات متحده بود و از آغاز آماده‌سازی برای حمله، از اقدامات آمریکا پشتیبانی می‌کرد. این جنگ پس از جنگ داخلی ۲۰۰۱ تا ۱۹۹۶ افغانستان که میان طالبان و گروه‌های ائتلاف شمال بود، رخ داد، اگرچه طالبان ۹۰ درصد کشور را تا سال ۲۰۰۱ کنترل می‌کرد. حمله آمریکا به افغانستان به مرحله اول جنگ در افغانستان (۲۰۰۱-۲۰۲۱) تبدیل شد.

رئیس‌جمهور وقت آمریکا جورج بوش خواستار تحویل اسامه بن لادن و اخراج القاعده بود.
بن لادن از سال ۱۹۹۸ تحت تعقیب اف‌بی‌آی بود. طالبان از استرداد او مگر با نشان دادن آنچه را که آن‌ها شواهد قانع کننده‌ای از دست داشتن وی در حملات ۱۱ سپتامبر می‌دانستند خودداری می‌کرد و درخواست‌ها برای تعطیل کردن پایگاه‌های تروریست‌ها و تحویل سایر مظنونان تروریست به غیر از بن لادن را نادیده می‌گرفت.

این درخواست توسط ایالات متحده به دلیل تاکتیک تأخیر بی‌معنی رد شد و این کشور همراه با انگلستان عملیات آزادی بلندمدت را در ۷ اکتبر ۲۰۰۱ آغاز کرد. بعداً نیروهای دیگری از جمله نیروهای ائتلاف شمال در زمین به این دو پیوستند.

ایالات متحده و متحدانش تا ۱۷ دسامبر ۲۰۰۱ به سرعت طالبان را از قدرت رانده و پایگاه‌های نظامی در نزدیکی شهرهای بزرگ کشور ایجاد کردند.

بیشتر اعضای القاعده و طالبان دستگیر نشدند یا به پاکستان همسایه فرار کردند یا در طی نبرد تورا بورا به مناطق کوهستانی روستایی یا دور افتاده عقب‌نشینی کردند.

در دسامبر ۲۰۰۱، شورای امنیت سازمان ملل متحد برای نظارت بر عملیات نظامی در این کشور و آموزش نیروهای امنیت ملی افغانستان ، نیروی بین‌المللی کمک به امنیت (ISAF) را تأسیس کرد. در کنفرانس بن در دسامبر ۲۰۰۱، حامد کرزی به عنوان سرپرست دولت موقت افغانستان برگزیده شد.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=37117

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *