سه‌شنبه 27 سنبله 1403 برابر با Tuesday, 17 September , 2024

تازه‌ترین‌ها:

بازتاب شهادت هنیه در افغانستان؛ جنایت نظام‌مند رژیم صهیونیستی عامل بحران خاورمیانه است

به گزارش ایراف، عبدالله عبدالله، از رهبران سیاسی نظام پیشین افغانستان و رییس پیشین شورای عالی صلح افغانستان در پیامی ضمن محکومت شهادت اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در قطر، جنایت و ظلم نظامند رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین را عامل اصلی بحران در خاورمیانه عنوان کرد.

او در این پیام نوشته است بدون آزادی فلسطین و به رسمیت شناختن حق حاکمیت و دولت مستقل فلسطین دست یافتن به صلح و امنیت در خاورمیانه و جهان ناممکن است.

آقای عبدالله در بخش دیگری از این پیام شهادت اسماعیل هنیه را اقدامی تروریستی وخلاف قوانین بین‌المللی خواند.

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان نیز ترور اسماعیل هنیه رهبر سیاسی و مذاکره‌کنندهٔ ارشد حماس را  محکوم کرد.

کرزی نوشت: این عمل تروریستی و خلاف قواعد بین‌المللی در زمانی رخ می‌دهد که تلاش برای برقراری آتش‌بس در غزه جریان داشت و امید به ختم جنگ و تحقق صلح در منطقه را بوجود آورده بود، بنابرین  می‌توان آن‌را اقدامی بر ضد صلح و امنیت در خاورمیانه خواند.

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان نیز در پیامی نوشت: «ترور ناجوانمردانه اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطین (حماس ) در تهران یک عمل تروریستی، ناقض قوانین بین المللی و نقض حاکمیت ملی یک کشور مهم منطقه است. جناب اسماعیل هنیه را به ملت مقاوم فلسطین و فامیل محترم خصوصاً فرزند ارشد شان عبد السلام تسلیت گفته برای شهید گرامی رضوان الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسألت دارم.»

حامد کرزی ضمن تاکید برخودداری از تشدید تنش، خواستار زیست آرام برای مردم در منطقه از طریق ایجاد دولت مستقل ‎فلسطین برمبنای احترام به حق تعیین سرنوشت مردم آن می‌باشد.

عبدالرب رسول سیاف، از دیگر چهره‌های سیاسی نظام پیشین افغانستان ضمن تاسف از وقوع این حادثه گفت که دشمنان اسلام و مسلمین شکست خواهند خورد.

عطا محمد نور، از اعضای رهبری حزب جمعیت اسلامی افغانستان در واکنش به این ترور، رژیم صهیونیستی را متهم به دست داشتن در این رویداد کرد.

نور در پیامی در ایکس این رویداد را «تروریستی، هراس افکنانه و تلاشی در جهت سرکوب»خواند.

در واکنشی دیگر، رحمت الله نبیل، رییس سابق امنیت ملی افغانستان شهادت رییس دفتر سیاسی حماس را نیز  کاتالیزوری برای افزایش درگیری در خاورمیانه خواند.

نبیل در حساب رسمی خود در صفحه ایکس نوشت: این حادثه می تواند به عنوان یک کاتالیزور برای افزایش درگیری و بی‌ثباتی در خاورمیانه عمل کند و بر سیاست منطقه‌ای و بین‌المللی، تعاملات نظامی و شرایط بشردوستانه تأثیر بگذارد.

پیشنهاد:   دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس خواستار آتش بس فوری و پایدار در غزه شد

جبهه مقاومت ملی افغانستان در واکنش به شهادت اسماعیل هنیه در پیامی نوشت: «بدون شک ادامه اقدامات جنگ‌طلبانه یک‌طرفه در برابر اهداف مردمی و رهبران سیاسی فلسطینی و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها سبب گسترش دامنه جنگ شده که در شرایط پیچیده کنونی جهان به نفع هیچ طرف نیست. روحیه قربانی‌دادن مردم و رهبران فلسطین را بنیاد بقا و پیروزی شان در برابر ستم آشکار و ظلم کنونی است.»

لطیف پدرام، رهبر حزب کنگره ملی افغانستان، با انتقاد از استقبال کنگره آمریکا از نتانیاهو و نقش این کشور در تقویت جنایات رژیم صهیونیستی، شهادت اسماعیل هنیه را اوج این جنایات و گسترش تروریسم دولتی خواند.

سردار محمد رحیمی، پژوهشگر افغان نیز در واکنش به این حادثه تروریستی معتقد است که رژیم صهیونیستی قصد دارد، پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مسئله حماس را یکسره کند.

همچنین به گفته دکتر ذاکر حسین ارشاد، از پژوهشگران افغان و استاد دانشگاه، جهان باید هرکاری که می‌تواند برای جلوگیری از تروریسم انجام دهد.

به گفته این استاد دانشگاه تروریسم یک تهدید جهانی است.

سید باقر محسنی، استاد دانشگاه و از منتقدین طالبان در واکنش به شهادت اسماعیل هنیه این اقدام را «استیصال» و «دستپاچگی» رژیم جنایتکار صهیونیستی خواند.

او این حادثه را تقویت بخش روحیه مقاومت خواند. باقر محسنی با انتشار پیام تسلیت در صفحه ایکس نوشت: « آنچه مقاومت از خود به نمایش گذاشته و در فرهنگ جهادی دیده می شود، شهادت روحیه و انگیزه مبارزان را جدی تر و اراده آن ها را در پایان کار این غده سرطانی استوارتر خواهد نمود.»

لطف‌الله لطفی، دبیر اول نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل شهادت رهبر حماس را مانعی مهم در مسیر آتش بس خواند. لطفی این اقدام را در راستای افزایش شهادت مردم فلسطین که هدف اصلی رژیم صهیونیستی است، خواند.

حبیب‌الله حسام، رییس مجمع علما ولایت‌های افغانستان، با انتشار پیام تسلیت خود در ایکس، از شهادت رهبر حماس ابراز تاسف کرد. همچنین حساب رسمی علمای جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتشار پیامی به زبان عربی به ترور اسماعیل هنیه واکنش نشان داد .

حزب رفاه اسلامی مردم افغانستان نیز با انتشار پیامی در صفحه ایکس، شهادت اسماعیل هنیه را تسلیت گفت. این حزب در این پیام شهادت ایشان را «مرموز» خواند.

حزب رفاه اسلامی به رهبری احمدشاه رکاء در پیامی دیگر، سکوت جهان به ویژه حاکمان جهان اسلام در برابر شهادت اسماعیل هنیه را «شرم آور» خواند.

پیشنهاد:   حل موضوع فلسطین نه خواست کشورهای اسلامی بلکه تقاضای بسیاری از کشورهای جهان است

جعفر مهدوی نیز در واکنش به شهادت اسماعیل هنیه نوشت: «مجاهد بزرگ دكتر اسماعيل هنيه عمری را برای آزادی سرزمين و مردم مظلوم فلسطين در تبعيد و مبارزه گذراند و در اين راه شصت و دو تن از اعضاي خانواده، به شمول فرزندان و نواسه ها و در آخر جان عزيز خودش را بر سر اين آرمان مقدس قرباني كرد. بدينوسيله شهادت اين شهيد سعيد را به ملت مبارز فلسطين و همه ملت‌های مسلمان تسليت عرض می‌كنم.
انشاالله به بركت خون شهيد دكتر اسماعيل هنيه و همه شهيدان ملت مسلمان و مبارز فلسطين به زودی شاهد آزادی ملت فلسطين و ايجاد كشور مستقل فلسطين در سرزمين قدس خواهيم بود. اِنشاالله

جمعیت اسلامی افغانستان نیز در پیامی ترور اسماعیل هنیه از رهبران مقاومت مردم فلسطین را ظالمانه خواند و این اقدام را نقض تمامیت ارضی کشور برادر و دوست جمهوری اسلامی ایران دانست.

در پیام جمعیت اسلامی آمده است: «اقدام تروریستی مذکور خلاف موازین بین‌المللی و عملی در جهت عادی‌سازی نقض تمامیت ارضی کشورها و نیز اختلال تلاش‌های صلح‌جویانه می‌‌باشد. این حمله جنایت‌کارانه بار دیگر نشان داد که رژیم اسرائیل عامل اساسی بی‌ثباتی و تشدید تنش در منطقه است و اهمیتی به صلح و امنیت جهانی قایل نیست. متاسفانه چشم‌پوشی از ظلمی که بر فلسطینیان می‌گذرد سبب شده است تا اسرائیل در گسترش سرکوب‌گری و بی‌ثباتی بی‌باک‌تر عمل کند. از آن‌جایی‌که داعیه فلسطین حمایت اکثریت ملت‌های جهان، وجدان جمعی عدالت‌خواهانه بشر و نهاد‌های حقوقی نظام بین‌الملل را با خود دارد، حذف مبارزان و آزادی‌خواهان ملت فلسطین قضیه‌ی مذکور را خاموش نخواهد کرد و سرانجام حق بر باطل پیروز خواهد گردید.»

حنیف اتمر، وزیر خارجه پیشین افغانستان نیز در واکنش به شهادت هنیه گفت: «خداوند متعال شهادت اسماعیل هنیه، رهبر شجاع و ایثارگر مقاومت مردم فلسطین، را به دربار خود قبول و بهشت برین را نصیب وی سازد. با مردم مظلوم و حماسه آفرین فلسطین همدردی عمیق خود را اعلام داشته و این جنایت را شدیدا تقبیح می کنیم. مقاصد این جنایت چند بعدی بود: تخریب تلاش‌ها و روند مذاکرات صلح که در آن شهید هنیه نقش کلیدی را به عهده داشت و کشاندن کشورهای منطقه و قدرت‌های دیگر به یک جنگ تمام عیار منطقه‌ای که مردم هیچ کشوری از آن سودی نخواهند برد. جهان باید جلوی این فاجعه را بگیرد و از داعیه برحق مردم فلسطین حمایت کند.

پیشنهاد می شود: بیانیه طالبان درباره شهادت اسماعیل هنیه

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=30998

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *