چراغ سبز پاکستان به اجرای خط لوله صلح از مرز مشترک با ایران

همزمان با اقدام ایران در مجامع حقوقی بین المللی، دولت موقت پاکستان لایحه مرتبط با احداث ۸۱ کیلومتر خط لوله از مرز مشترک با ایران تا بندر گوادر در ایالت بلوچستان این کشور را تصویب و به اجرای آن چراغ سبز نشان داد.

بنابرگزارش خبرگزاری ایراف، پس از تصمیم مهم کمیته انرژی برای پیشبرد طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان، چراغ سبز کابینه دولت پاکستان برای عملیاتی کردن طرح احداث خط لوله بسیار حائز اهمیت تلقی می‌شود.

چراغ سبز پاکستان به اجرای خط لوله صلح از مرز مشترک با ایران تا بندر گوادر

کارشناسان اقتصادی در پاکستان تصمیم این کشور برای احداث خط لوله گاز تا مرز جمهوری اسلامی ایران را یک تصمیم بزرگ طی ۱۵ سال اخیر درخصوص پروژه مشترک گازی دانسته و گفتند: اسلام‌آباد با بهره‌گیری از خط لوله انتقال گاز ایران قادر به صرفه جویی حداقل ۵ میلیارد دلاری در هزینه‌های انرژی خواهد بود.

هزینه احداث خط لوله گاز از مرز ایران تا بندر گوادر در بلوچستان پاکستان ۴۵ میلیارد روپیه تخمین زده شده است و پاکستان قادر خواهد بود در مقایسه با واردات گاز مایع بوسیله کشتی با هزینه بالا، از ایران گاز مقرون به صرفه را با حجم بسیار بالاتر و بصورت دائمی وارد نماید.

پایگاه خبری جیو نیوز نوشت: تکمیل خط لوله انتقال گاز از ایران صرفه جویی ۵ میلیارد دلاری برای پاکستان خواهد داشت و علاوه بر این دیگر خطری بابت جریمه چند میلیارد دلاری به دلیل تاخیر در اجرای طرح مشترک گازی، پاکستان را تهدید نمی کند.

وزارت نفت پاکستان هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی آن کشور دانست و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از «بندر گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.

پیشنهاد:   ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران برگزار می‌شود

در بیانیه مذکور افزوده شد: همه بخش‌های مربوطه در پاکستان برای پیشبرد این پروژه در راستای اطمینان از تامین گاز برای مردم پاکستان و در نتیجه رفع نیازهای فزاینده انرژی این کشور، رویکرد مثبتی دارند.

وزارت نفت پاکستان تاکید کرد: طرح مشترک گازی با ایران نه تنها امنیت انرژی پاکستان و منطقه را تقویت می کند، بلکه اعتماد صنعت بومی را که با افزایش عرضه گاز تضمین می شود، افزایش می دهد. همچنین این امر موجب تسریع فعالیت های اقتصادی در ایالت بلوچستان شده و به پیشرفت اقتصادی پاکستان کمک خواهد کرد.

خط لولهٔ صلح نام خط لولهٔ گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان است که براساس تفاهم‌های انجام شده، ایران متعهد می‌شود که تا مدت ۲۵ سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد. این مسیر اقتصادی‌ترین روش تأمین انرژی شبه‌قارهٔ هند می‌باشد. طی سالیان گذشته آمریکا با تهدید دولت های هند و پاکستان اقدام به مانع تراشی در مسیر این خط لوله صلح کرده بود.

در این رابطه مطالعه آمادگی ایران برای تقویت همکاری ها در حوزه انرژی با پاکستان پیشنهاد می شود.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=7487

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *