به گزارش ایراف، سازمان جهانی غذا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که مقدار زیاد یا کم آب می‌تواند زندگی انسان‌ها را ویران کند.

برنامه جهانی غذا افزوده است: مقدار زیاد یا کم آب می‌تواند زندگی و معیشت را ویران کند که این واقعیت تلخ بحران اقلیمی در افغانستان است.

طبق اطلاعات بدست آمده، این نهاد تلاش می‌کند تا توانایی‌های جامعه را برای مقابله با تهدیدات اقلیمی در کشور بالا ببرد.

این در حالی است که ماه گذشته شمسی نیز برنامه جهانی غذا اعلام کرده بود که این نهاد در زمینه پیش‌بینی از سیل و تهیه مواد غذایی در مناطق «پرخطر» افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کند.

طبق اطلاعات، این نهاد تلاش می‌کند تا توانایی‌های جامعه را برای مقابله با تهدیدات اقلیمی در کشور بالا ببرد.

یکی از بحران‌های امنیتی جدی که معمولاً مورد توجه قرار نمی‌گیرد، بحران آب و محیط زیست است که در سال‌های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی وضعیت پیچیده‌تری نیز پیدا کرده است.

افغانستان که سهم اندکی در تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان دارد یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی می‌بیند. بحران‌های آبی و محیط زیستی در افغانستان که در سال های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی وضعیت پیچیده‌تری نیز پیدا کرده است.

در جوامعی چون افغانستان که منابع آبی محدودی دارند و توانایی مدیریت بهینه منابع و هماهنگ‌شدن با تغییرات اقلیمی را ندارند، اقشار فقیرتر جامعه سهم بیشتری از درآمد اندک خود را باید صرف تامین آب سالم و درمان بیماری‌های ناشی از آلودگی‌های آبی کنند.

این وضعیت بر چرخه فقر و افزایش شکاف طبقاتی می‌انجامد. کمبود منابع همچنین می‌تواند الگوهای مهاجرت را تغییر دهد و در مناطق مختلف تنش‌های امنیتی ایجاد کنند. فقر، یکی از دلایل موفقیت گروه‌های مقتدر و افراطی در سربازگیری است. در کنار آن نشان داده شده است که زنان در بحران‌های آبی و محیط زیستی آسیب پذیرتر هستند.

اغلب در کشورهایی که با بحران آب و خشکسالی روبرو هستند زنان زمان زیادی را برای تهیه آب و غذای خانواده صرف می کنند که این امر آنان را از تحصیل و مشارکت اجتماعی باز می‌دارد.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=39535

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *