پنج‌شنبه 29 سنبله 1403 برابر با Thursday, 19 September , 2024

تازه‌ترین‌ها:

پینشهاد سفیر طالبان در اسلام آباد بر ایجاد کمیته مشترک برای حل مهاجران افغان در پاکستان

به گزارش ایراف؛ سفیر طالبان در اسلام آباد پیشنهاد تشکیل یک کمیته مشترک با حضور ریاست مهاجرین سفارت، وزارت سرحدات پاکستان و کمیساریای عالی سازمان ملل  در امور پناهجویان را به منظور حل مشکلات مهاجرین افغان در پاکستان ارائه داد.

در این دیدار همچنین وضعیت، مشکلات و مسایل پناهجویان افغان در پاکستان پس از سفیر اخیر فیلیپو گراندی، کمیسیر عالی سازمان ملل برای مهاجرین به بحث و گفتگو گرفته شد.

طرف پاکستان در این دیدار از تمدید کارت ثبت نام مهاجرین افغانPOR  به مدت یکسال خبر داد.

این درحالی است که به گفته وزیر سرحدات پاکستان دور اول بازگرداندن مهاجرین افغان به کشور پایان یافته و قرار است دور دوم این روند آغاز می‌شود.

سرپرست سفارت طالبان در اسلام آباد نیز در این دیدار از دولت پاکستان خواست که کارت ثبت نام  POR مهاجرین افغان را برای بازه زمانی طولانی‌تری تمدید کنند.

سردار احمد شکیب در ادامه با اشاره به حضور 40 ساله مهاجرین افغان در پاکستان و تاثیرات اقتصادی این حضور گفت: حضور افغان‌ها منجر به تقویت اقتصادی این کشور شده و مسائل امنیتی و سیاسی نباید به پناهندگان گره بخورد.

این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که هفته گذشته فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان برای بررسی وضعیت مهاجرین افغانستان در پاکستان به این کشور سفر کرده بود.

براساس اعلامیه دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان در پاکستان فیلیپو گراندی خواستار تعلیق روند اخراج پناهچویان و تأکید بر راه حل پایدار برای افغان‌ها در پاکستان و حمایت از کشور میزبان شد.

در اعلامیه این سازمان آمده است که روند اخراج مهاجران غیرقانونی از پاکستان متوقف شده است و کمیسر سازمان ملل در امور پناهندگان هم از پاکستان خواسته است که این روند را آغاز نکند.

پیشنهاد:   پاسخ طالبان به پاکستان: مخفیگاه‌های داعش در امتداد دیورند را تخریب کنید

در بخش دیگری از این اعلامیه گفته شده که سازمان ملل از تعلیق طرح اخراج اتباع خارجی غیرقانونی تشکر کرده و به دنبال راه‌هایی برای تضمین ادامه این تعلیق است.

او همچنین از تشکیل یک نشست با نمایندگان کشورها، سازمان‌ها و بخش خصوصی در مورد یک راه حل برای مساله مهاجران خبر داد.

با تیره شدن روابط اسلام آباد و کابل در پی افزایش حملات و تحرکات تی تی پی به پاکستان و پاسخ‌های منفی کابل به این کشور برای مهار این گروه، اسلام‌آباد از ابزارهای مختلف در جهت تحت فشار قرار دادن افغانستان استفاده کرد.

اخراج مهاجران افغان بخشی از سیاست‌های دولت پاکستان برای پاسخگو کردن طالبان افغانستان در مورد فعالیت‌های تی‌تی‌پی از خاک افغانستان بود.

چنانچه از اکتبر سال گذشته، پاکستان سیاست اخراج مهاجران غیرقانونی را در دست گرفت. این اقدام با واکنش‌های مختلف جهانی روبرو شد.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=28950

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *