تازه‌ترین‌ها:

نمایندگان پارلمان ترکیه سرانجام به درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو رأی مثبت دادند و به این ترتیب یکی از دو مانع باقیمانده در مسیر پیوستن این کشور به پیمان نظامی ناتو هموارتر شد.

بنا بر گزارش ایراف، سوئد در سال ۲۰۲۲ برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درخواست داده بود، اما ترکیه در میان نزاعی با این کشور بر سر آنچه حمایت سوئد از جدایی‌طلبان کرد می‌خواند از تصویب آن خودداری کرد.

انتظار می‌رود که رای پارلمان در روزهای آینده به امضای رجب طیب اردوغان؛ رییس جمهور ترکیه برسد.

به این ترتیب تنها عضو ناتو که تاکنون درخواست عضویت سوئد را تصویب نکرده مجارستان است.

اولف کریسترسون؛ نخست وزیر سوئد، با نشر پیامی در شبکه‌های اجتماعی گفته: «امروز ما یک گام به عضویت کامل در ناتو نزدیک‌تر شدیم.»

ینس استولتنبرگ؛ دبیرکل ناتو نیز از رای ترکیه استقبال کرد و گفت که او برای تصویب درخواست سوئد در «اولین زمان ممکن» روی مجارستان حساب می‌کند.

مجارستان سوئد را به نگرشی خصمانه متهم کرده است. زُلتان کواچ؛ سخنگوی دولت مجارستان، در ماه مارچ مقام‌های سوئدی را به «تکیه زدن بر تخت در حال ریختن برتری اخلاقی» متهم کرد.

استکهلم پیشتر دولت مجارستان را به عقبگرد در زمینه اصول دمکراتیک اتحادیه اروپا متهم کرده بود.

در همین حال، نشانه‌های پیشرفت دیده شده است. ویکتور اوربان؛ نخست وزیر مجارستان، روز سه‌شنبه همتای سوئدی خود را برای گفتگوها به بوداپست دعوت کرد، و در نامه‌ای گفت که «دیالوگی فشرده‌تر می‌تواند به تقویت دوباره اعتماد کمک کند.»

توبیاس بیلستروم؛ وزیر خارجه سوئد اما گفت که او «دلیلی» برای مذاکره با مجارستان «در این مقطع» نمی‌بیند، ولی افزود که دو کشور «می‌توانند دیالوگ داشته باشند و در مورد مسائل بحث کنند.»

ترکیه تا ماه ژوئن، زمانی که دو کشور به یک توافق رسیدند، تقاضای سوئد را مسدود کرده بود.

قانون‌گذاران ترک عصر سه‌شنبه با ۲۸۷ رای در مقابل ۵۵ رای به عضویت سوئد رای دادند که انتظار می‌رود اکنون به امضای رییس جمهور ترکیه برسد.

سوئد و همسایه شرقی آن، فنلاند که برای مدت‌های طولانی از نظر نظامی بی‌طرف قلمداد می‌شدند، در ماه می ۲۰۲۲ قصد خود برای پیوستن به ناتو را اعلام کردند.

فنلاند رسما در ماه آوریل به ناتو پیوست که باعث شد طول مرزهای ناتو با روسیه دوبرابر شود.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=2744

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *