به گزارش ایراف، میثم مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان در شبکه ایکس نوشت: بر خلاف اطلاعات دستکاری شده این روزها، سه سال گذشته به دلیل تغییر حکومت در افغانستان شرایطی بر ایران عزیز «تحمیل» شد و جمعیتی به دلایل متعدد وارد کشور شده‌اند.

وی در ادامه بیان کرد: این جمعیت نه به واسطه میل نظام و نه بر پایه علاقه بخش اعظمی از این پناهندگان، بلکه از روی اجبار صورت گرفته است. وضعیت فعلی در کشور به «هیچ» عنوان مورد رضایت نظام نیست و این جمعیت قطعاً از ظرفیت ما بیشتر است. بازگشت «اتباع غیر قانونی» و «ساماندهی پناهندگان دارای مدارک اقامتی» برنامه قطعی کشور است؛ آنچه موجب بحث است شیوه مقابله با بحران تحمیلی است.

معاون رسانه‌ای نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان در شبکه ایکس بیان کرد: امیدوارم در فرصتی مناسب بتوانم در مورد وظایف حاکمان افغانستان، نقش اطلاعات گمراه‌کننده در روابط با همسایگان، اشتباهات در ارائه راهکارهای مقابله با بحران، و تأثیر پروژه «افغان‌هراسی» در معادلات و سیاست خارجی، همچنین فرصت‌ها و تهدیدهای موجود، نکاتی را مطرح کنم.

چندی قبل نیز نشست بررسی شرایط اتباع خارجی شامل آوارگان، پناهجویان، مهاجران و آن گروه از مهاجران دارای مجوزهای اقامتی تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری به دستور مسعود پزشکیان، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به میزبانی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و با حضور نمایندگان ارشد مقامات کشوری و لشکری برای برگزار شد.

بررسی کلیات و نهایی‌سازی طرح جامعی با اخذ نظر مشورتی و تعیین سهم‌گیری هر یک از دوایر مسئول هدف اصلی برگزاری این کارگروه بیان شده است.

براساس این طرح قرار است که گام‌های عملی و مدیریت شده به منظور سامان دهی شرایط حضور اتباع خارجی در کشور – من جمله شهروندان افغانستان – تعيين و سازوکارهای لازم در ریز موضوعات مختلف زیر مورد بحث و تبادل نظر واقع گردد:

تعیین وضعیت همکاری با سازمان‌های بین‌المللی و ساختارهای وابسته به سازمان ملل برای تعیین نحوه و چگونگی امداد بین‌المللی و انجام تعهدات و تکالیف نسبت به خیل این جمعیت از بیجاشدگان به عنوان یک اولویت جدی در دستور کار برنامه جامع مورد اشاره در نظر قرار گرفت.

پایان بخشی به وضعیت نامشخص برای آن گروه از جمعیت اتباع خارجی که از وضعیت اقامتی روشن در حوزه‌های تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری و غیره همچون نخبگان علمی برخوردار نیستند از محورهای اصلی مورد بحث در این نشست بود.

در این نشست درباره نحوۀ مشارکت مسئولان حکومت سرپرست کنونی افغانستان در ارائه تضمین‌ها و تسهیلات لازم برای اتباع افغانستانی که به کشور خود باز می‌گردند و تامین آینده فرزندانشان، ایجاد فرصت‌های شغلی و امنیت گفت‌وگوهایی انجام شد.

گفتنی است که جمهوری اسلامی ایران ذیل برنامه جامع سامان بخشی تلاش خواهد کرد تا اندیشه‌ها و ابتکارات سازنده خود را برای آغاز روندی که به موجب آن با رعایت قوانین اسلامی، شرعی و احترام به سنت‌ها و اصول اقوام متکثر و متنوع، مذهبی، زبانی، قومی و نژادی افغانستان، ایجاد مدارس آموزشی، احداث مجتمع‌های زراعی و صنعتی، ارتقای سطح تبادلات تجاری و بازرگانی میان بخش خصوصی دو کشور پیشنهادات خود را با مقامات حکومت سرپرست به اشتراک گذارد.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=35469

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *