به گزارش ایراف، به گفته این ریاست، این احتمال امروز (۳۱ خرداد) و فردا جمعه (۱ تیر) در ولایتهای بدخشان، تخار، نورستان، کنر، پنجشیر، کاپیسا، لغمان، ننگرهار، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، غزنی، میدانوردک، بامیان، سمنگان، بغلان و پروان پیشبینی شده است.
این ریاست همچنان احتمال بادهای تند همراه با گرد و خاک را در ولایتهای شمالی، غربی، جنوبی و مرکزی بهشمول سالنگها پیشبینی کرده است.
بیش از این ریاست هواشناسی وزارت حمل و نقل و هوانوردی طالبان از احتمال بارندگی نسبتاً شدید و سیلهای آنی در ۷ ولایت کشور هشدار داده بود.
گفتنی است که طی حدود دو ماه گذشته در چندین ولایت افغانستان با جاری شدن سیلهای مرگبار علاوه بر تلفات جانی خسارت مالی بسیار زیادی به شهروندان وارد کرده است.
یونیسف روز دوشنبه، ۱۴ خرداد، در بیانیهای به نقل از تاجالدین اویوال، نماینده این نهاد در افغاستان اعلام کرده که سیلهای مرگبار اخیر در کشور جان ۳۵۰ تن، از جمله کودکان را گرفته و حدود هفت هزار و ۸۰۰ خانه را ویران و همچنین بیش از پنج هزار خانواده را آواره کرده است.
در چندین هفته گذشته ولایتهای بغلان، غور، تخار، فاریاب، بدخشان، سمنگان، سرپل، هرات، بادغیس، لغمان، بامیان، فراه، نورستان و کاپیسا دچار آسیب به خاطر سیل شدهاند.
سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طالبان در یک نشست خبری گفت که از ۲۰ ثور تا ۱ جوزا، سیلاب در کشور جان ۲۹۴ تن را گرفته و ۲۶۶ زخمی برجای گذاشته است.
او در ادامه گفت که سیلاب در کشور جان ۲۹۴ تن را گرفته و ۲۶۶ زخمی برجای گذاشته است. اما آمار سازمان های بینالمللی و منابع محلی حاکی از تلفات بیش از ۴۰۰ نفر است.
از سوی دیگر در سالهای اخیر کمبود بارندگی سبب کاهش آب سدهای این کشور شده بود و نگرانیهای زیادی را برای مردم این کشور به بار آورده بود. همچنین برخی از شهرها با قطعی آب روبرو بودند.
اما با بارشهای چند ماه اخیر افغانستان بیشتر سدها و رودخانههای این کشور پر آب شدهاند. از این رو مشکل خشکسالی در این کشور تا حد زیادی حل شده است.
بر همین اساس، مقامات جمهوری اسلامی ایران میگویند که دیگر بهانهای برای عدم تامین حقابه این کشور از رودخانه هیرمند وجود ندارد.