به گزارش ایراف؛ اعضای هیئت، ضمن احوال جویی از مجروحان و خانواده های شهدا و مساعدت نقدی به آنان، تعهد سپردند که با تلاش و پیگیری مداوم عاملان این جنایت هولناک را گرفتار و به پنجه قانون خواهند سپرد.

حمله گروه داعش خراسان به ساکنان دایکندی که تا به حال موج گسترده‌ای از اعتراضات و انتقادات را در پی داشته است.

اواخر هفته گذشته شماری از افراد مسلح ناشناس در مناطق هم مرز با ولایت‌های غور- دایکندی ۱۴ تن از هموطنان قوم هزاره را کشته و ۶ تن دیگر را زخمی کرده‌اند.

یکی از نجات یافتگان این حادثه و به رسانه‌ها گفته است که چهار نفری که سلاح داشتند، به ساکنین قریه قرودال می‌گویند به صف بایستند تا عکس یادگاری بگیرند. «یکی از آن‌ها شروع به عکس‌گرفتن می‌کند و دیگری هم فیلم می‌گیرد. دو نفر دیگر از دو طرف به سمت آن‌ها تیراندازی می‌کنند.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان با نشر اعلامیه این رویداد را محکوم کرده و گفته که تلاش‌ها را بخاطر بازداشت و مجازات عاملان آن آغاز کرده است.

در این اعلامیه با خانواده‌های قربانیان این رویداد ابراز همدردی صورت گرفته است.

طالبان در این اعلامیه افزوده که خود را در تامین امنیت جان و مال مردم افغانستان مکلف می‌داند.

پس از روی کار آمدن دوباره طالبان، فعالیت شاخه خراسان داعش در افغانستان افزایش یافته است.

حامد کرزی؛ رییس‌جمهور پیشین افغانستان و عبدالله عبدالله؛ رییس شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین این حمله را نکوهش و با خانواده‌های قربانیان ابراز هم‌دردی کرده‌اند.

همچنین سفارت ایران در کابل این حمله را به شدت نکوهش کرده و خواستار مجازات عاملان این رویداد شده است.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان، نیز در پیامی گفته است: «کشتار هولناک هزاره‌های دایکندی که در غور در حال سفر بودند توسط شاخه خراسان داعش، دارای نشانه‌های جنایت بین‌المللی است. من در مورد موج حملات ادعایی داعش نگران هستم. نیاز به پیشگیری، حفاظت و پاسخگویی بین المللی است.»

شورای علمای شیعه افغانستان نیز با انتشار بیانیه‌ای این «جنایت هولناک» را محکوم کرده و گفته است: «بار دیگر و بطور جدی از مسئولین امنیتی طالبان می خواهیم که هر چه زودتر عاملان این جنایت هولناک را دستگیر کرده و به جزای اعمال ننگین‌شان برسانند.»

«جبهه آزادی افغانستان» نیز کشتار غیرنظامیان هزاره در دایکندی را «نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت» خوانده است و افراد طالبان را «مسئول این حمله» خوانده است.

امرالله صالح، معاون پیشین رئیس جمهور افغانستان، «تفکر طالبانی و دست داعشی» را دلیل این حمله خوانده و در حساب ایکس خود نوشته است که «تعریف طالبان از شیعه و هزاره تفاوتی با دیدگاه داعش ندارد.»

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور مبارزه با تروریسم اخیرا هشدار داد که شاخه داعش در افغانستان بزرگترین تهدید تروریستی خارجی برای اروپا است زیرا این سازمان در حال تقویت خود است.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=35543

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *