چهارشنبه 21 سنبله 1403 برابر با Wednesday, 11 September , 2024

تازه‌ترین‌ها:

به گزارش ایراف، امرالله صالح، معاون پیشین رئیس جمهور افغانستان به تازگی به نقش مخرب نمایندگان مجلس افغانستان پرداخته است.

صالح در حساب رسمی خود در ایکس نوشته است: «وقتی وزیر کشور بودم متوجه شدم که  تعداد 12هزارو 500 نفر سرباز و افسر پلیس به عنوان نگهبان شخصی و محافظ تاسیسات تجاری وکلای سابق شورای ملی اعم از مجلس نمایندگان و مجلس سنا گماشته شده‌اند. صلاحیت رای عدم اعتماد و استیضاح، وسایل باج گیری و فشار بالای وزرا  بود که به همین وسیله وکلای صاحب رای وزیر را در کنج قرار می‌دادند و بعد درخواست‌های خود را تحمیل می‌کردند. نقش وکلای هردو جرگه در ایجاد نابسامانی‌ها که در نهایت منتج به حالت اسفناک امروز گردید و بسیار مشهود و آشکار بود.»

آقای صالح در بخش دیگری به نقش مغفول مانده شورای ملی در حکومت داری و ایجاد استقامت راهبردی برای کشور پرداخته است که درست در این مورد تحقیقات صورت نگرفته است.

معاون پیشین رییس جمهور همچنین به تلاش‌های مجلس نمایندگان برای برکنار اشرف غنی از قدرت به وسیله جریان هایی از دوحه که توسط خلیل‌زاد هدایت می شد، پرداخته است.

صالح نوشته است: محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان در آخرین نطق خویش در تالار مجلس نمانیدگان تلاش کرد که همه را در محور  یک روایت متحد و بسیج سازد. اما تعدادی از وکلا برحسب عادت همیشگی و غافل  از طوفان دسیسه که به در رسیده بود در سخنرانی او اخلال ایجاد کردند تا چیزی در کتاب  فراکسیون‌های کوچک خود درج کنند و بر خودشیفتگی‌های خویش بیافزایند. شبکه تمویل شده خلیل‌زاد و زیرساخت‌های پروپاگندا که توسط مهندسان توطئه دوحه مدیریت می‌شد، ذهنیتی را حاکم ساخته بودند مبنی بر اینکه اشرف غنی درنای سیاه است و اگر او از شیرازه نظام دور شود دیگر همه چیز در جایش  باقی خواهد ماند و نسیم دل انگیز به باغ خواهد وزید. اکثر وکلا فکر می‌کردند که پس از اشرف غنی طالبان به حیث موکل‌شان عمل خواهند کرد.»

پیشنهاد:   هریس آخرین امید مقامات پیشین برای توقف خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان

این در حالی است که بسیاری از کنشگران سیاسی از جمله نمایندگان پیشین مجلس افغانستان ادعا می‌کنند که آمریکا، خلیلزاد، اشرف غنی و سیاست‌های انحصارگرایانه، قانون شکنانه، قوم پرستانه و مبتنی بر فساد دولت به رهبری او عامل اصلی سقوط نظام جمهوری بودند.

با این همه شماری از منتقدان می‌گویند که مجلس افغانستان نیز بخشی از شبکه گسترده فساد و تضعیف حاکمیت قانون بود که در نهایت به اعتبار و اعتماد ملی نسبت به نظام جمهوری آسیب زد و فرایند فروپاشی را تسهیل و تسریع بخشید.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=31928

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *