وزیر توسعه و برنامه ریزی پاکستان با اشاره به اینکه اسلامآباد با حضور افغانستان در پروژه سیپک مشکلی ندارد، گفت: تمایل داریم چین با استفاده از نفوذ خود کابل را در مبارزه با تروریست ها در خاک خود متقاعد کند.
به گزارش ایراف، احسان اقبال، وزیر برنامه توسعه و برنامه ریزی در سفر خود به پکن مطرح کرد که کشورش تمایل دارد که پکن به گفتگو با کابل در مورد مسئله تروریسم بپردازد.
این سفر با هدف مقدمه چینی برای سفر آینده شهباز شریف به این کشور با هدف گسترش پروژه سی پک صورت گرفته است.
اقبال در خلال گفت و گو در مورد این پروژه مطرح کرد که پاکستان در زمینه حضور افغانستان در پروژه سیپک هیچ مشکلی ندارد اما تمایل دارد که چین با استفاده از نفوذ خود کابل را در مبارزه با تروریست ها در خاک خود متقاعد کند.
این درخواست درحالی مطرح می شود که تهدیدات تروریستی فزاینده و تنش های مرزی دو کشور افغانستان و پاکستان روابط این دو کشور را تیره کرده است. در همین راستا در تازه ترین مورد، پس از چندروز درگیری مرزی در منطقه مرزی ولایت پکتیا 5 شهروند افغانستان کشته و 5 نفر دیگر زخمی شدند.
هرچند درنتیجه یک توافق این درگیری خاتمه یافت اما این دست اقدامات در جریان نزدیک به سه سال گذشته به یک معضل لاینحل بین کابل و اسلام آباد مبدل شده است. امری که نتیجه آن در بن بست قرار گرفتن روابط دو متحد دیرینه شده است.
اما در این بین گفتنی است که پاکستان به نفوذ فعال چین در افغانستان پی برده است. پکن ازمعدود کشورهایی است که پس از بازپس گیری قدرت توسط طالبان توانسته نقشی فعال در همه حوزه ها در افغانستان داشته باشد. این کشور با سیاستی فعال، مستمر و آرام در شرایطی که دولت کابل در پی متقاعد کردن بازیگران خارجی برای حضور در افغانستان هستند، پکن گویا دست برتر را دارد.
از طرف دیگر،حکومت سرپرست نیز به چین به عنوان یک دوست نگاه می کند. منافع اقتصادی چین با نیازهای مبرم افغانستان به کشورهای همسایه و منطقه منجر به آن شده که نگاه دولت افغانستان به پکن مبتنی بر تعامل و سازش باشد.