به گزارش ایراف، آمار خروج اتباع خارجی غیرمجاز توسط اردوگاههای سراسر سیستان و بلوچستان از طریق مرزهای این استان نسبت به سال گذشته با رشد 29 درصدی مواجه بوده است به این معنا که میزان اخراج و بازگرداندن اتباع افغانستانی به این کشور با افزایش روبرو بوده است.
مرز میلک در استان سیستان و بلوچستان همواره یکی از مبادی ورودی اتباع افغانستان به ایران بوده است. آمار ورود و خروج از این مرز میتواند معیاری برای نشان دادن شرایط کلی حاکم بر رفت و آمد اتباع افغانستانی به ایران باشد. به طور مثال با روی کار آمدن طالبان در تابستان 1400، میزان ورود اتباع افغانستانی به ایران تا روزانه 12 هزار نفر نیز ثبت شده بود که نشان از موج مهاجرتی به ایران میداد.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری سیستان و بلوچستان در خصوص این خبر توضیح داد: مجموع آمار خروجی اتباع خارجی غیرمجاز از طریق مرزهای استان که توسط اردوگاههای استان در سال گذشته به ثبت رسیده 681 هزار و 677 نفر بوده که نسبت به سال 1401، از رشد 29 درصدی برخوردار بوده است.
منصور سعیدی افزود: سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از مبادی ورودی و خروجی و مراکز تجمیعی خروج اتباع غیرمجاز، معین 11 استان دیگر در کشور است که برابر آمارهای موجود، به لحاظ تعداد نفرات اعزام شده به ترتیب سهم استانهای تهران، کرمان و فارس از باقی استانها بیشتر بوده است.
وی در خصوص نحوه فعالیت مجتمع اردوگاهی الغدیر توضیح داد: پذیرش و ارائه کلیه امور خدماتی شامل: طبخ غذا، پخت قرص نان و … به اتباع خارجی غیرمجاز در مجتمع اردوگاهی الغدیر زاهدان به صورت شبانهروزی بوده که از این حیث فعالیت پرسنل این اردوگاهها ستودنی است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: برابر آمارهای به دست آمده در کل سال 1402 تنها 10 روز هیچ گونه اعزامی از سوی اردوگاههای الغدیر به مرز میلک صورت نگرفته که این رقم در طی یک سال بیانگر فعالیت پرسنل اردوگاهها جهت خروج اتباع خارجی در برخی از ایام تعطیلات رسمی کشور همچنین تلاش مدام، شبانهروزی همکاران این مجموعه در مراکز تجمیعی و ایستگاه خروج مرزی است.
پیشنهاد می شود:افزایش ۳ برابری استرداد اتباع غیر مجاز استان تهران در نوروز ۱۴۰۳