به گزارش ایراف، قاسم رضایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نشست منطقه‌ای با حضور مسئولان استان‌های شرق و جنوب شرق کشور ازجمله خراسان جنوبی، یزد، فارس و هرمزگان در کرمان در حال برگزاری است.

وی بیان کرد: بحث‌های مقابله با مواد مخدر در نشست منطقه‌ای مطرح شد و این در شرایطی است که کشت مواد مخدر در کشورهای همسایه شرقی همواره مشکلات جدی از حدود بیش از ۴۰ سال برای کشور ما ایجاد کرده است و هم بحث مقابله را داشته‌ایم.

رضایی ادامه داد: بررسی برنامه‌های گذشته در حوزه مقابله با مواد مخدر برای برنامه‌های آینده و رصد باندهای فعال مواد مخدر از خارج از مرزها تا استان‌ها از دیگر موارد مطرح‌شده در نشست منطقه‌ای بود.

وی با اشاره به اینکه بحث مواد مخدر دغدغه جدی مردم است و دغدغه مردم هم دغدغه نظام و نیروی انتظامی است، ابراز داشت: کشفیات در استان‌های شرقی کاهش‌یافته است، زیرا حاکمان جدید افغانستان بر تولید و کشت نظارت بیشتری می‌کنند.جانشین فراجا اظهار داشت: مقابله با باندهای مواد مخدر و شناسایی عقبه آنها و بحث‌های مرتبط با قاچاق مواد مخدر مانند پول‌شویی و چگونگی مقابله با خرده‌فروشان و برخورد با معتادان متجاهر در دستور کار قرار دارد‌.

رضایی با تأکید بر اینکه اشرافیت کامل بر امور داریم، ادامه داد: به همکاری مردم نیاز داریم و از مردم می‌خواهیم از طریق سامانه ۱۱۰ و ۱۹۷ به ما اطلاع‌رسانی کنند.وی عنوان کرد: معتادان متجاهر را می‌توانیم طی ۴۸ ساعت جمع‌آوری کنیم و به کمپ ماده ۱۶ تحویل دهیم، اما ظرفیت کمپ‌ها هنوز پاسخگو نیست و باید در دولت و دستگاه متولی توسعه این کمپ‌ها را دنبال کنیم زیرا تکرار دستگیری و اعزام به کمپ یکی از معضلات ماست.

جانشین فرمانده کل انتظامی اظهار داشت: در نشست منطقه‌ای کرمان همچنین بر عملیات‌های مشترک، هم‌پوشانی اطلاعانی و انجام عملیات بین استان‌های هم‌جوار تأکید شد. رضایی با تأکید بر اینکه حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز جرم است، ابراز داشت: افرادی که سلاح غیرمجاز دارند، اگر سلاح‌ها را به مراجع ذی‌ربط تحویل دهند ما نیز ملاحظاتی را برایشان خواهیم داشت.

چندی قبل فرمانده مرزبانی خراسان رضوی گفت:  مرزبانان مستقر در ایست و بازرسی ۱۷ شهریور هنگ تایباد، هنگام کنترل خودروهای ترانزیت ورودی به کشور به یک دستگاه خودرو تریلی مشکوک و در بازرسی از خودرو تعداد ۲۳۸ بسته مواد مخدر شیشه کشف کردند.

سردار مجید شجاع افزود:  اشرافیت اطلاعاتی و عملیاتی مرزبانی باعث شد تا از ورود این محموله مواد مخدر به عمق خاک کشور جلوگیری شود.

رهبر طالبان در اپریل ۲۰۲۲ اعلام کرد که کشت، تولید، قاچاق، تجارت و مصرف تمامی مواد مخدر در افغانستان ممنوع است. طالبان در سومین نشست دوحه از جامعه جهانی خواستند که در زمینه کشت بدیل مواد مخدر با این گروه همکاری کند.

اما سازمان ملل متحد گزارش داده است با آن که بارها به طالبان تاکید شده که از کشت و تولید موادمخدر جلوگیری کند اما هنوز هم ذخایر بزرگ تریاک در افغانستان وجود دارد.

این گزارش سازمان ملل در حالی منتشر می شود که شماری از مقامات هندی گفته اند که اکثریت مواد مخدر قاچاق شده به هند از افغانستان می آید. این مورد در پاکستان و ایران نیز دیده می‌شود.

همچنین کشورهای همسایه افغانستان بارها از تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و قاچاقچیان مواد مخدر را در مرز ها بازداشت کرده‌ اند.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=35529

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *