یکشنبه 18 سنبله 1403 برابر با Sunday, 8 September , 2024

تازه‌ترین‌ها:

اتصال خط آهن به ازبکستان، ترکمنستان و ایران مهم است-ایراف

به گزارش ایراف؛ به تازگی محمد اشرف غنی، رییس جمهور پیشین افغانستان در پادکستی به این موضوع معادن افغانستان پرداخته و توضیحاتی درباره جنبه‌های فنی حقوقی و انسانی استخراج و بهره‌برداری از معادن افغانستان را ارائه داده است.

به باور محمد اشرف غنی، منابع طبیعی افغانستان می‌تواند رفاه درازمدت کل ملت را تضمین کند، به این شرط که استخراج و استفاده از آن‌ها بر اساس یک انتخاب واضح انجام شود که مردم در آن به جای ایجاد موانع، کار کنند.

به گفته وی، پروژه‌های بزرگی مانند معادن بدون سرمایه خارجی و امکانات تخنیکی به مشکل می‌تواند قابل اجرا باشد. اما شناسایی این شرکای خارجی مهارت می‌طلبد و باید نیت و مقصد آن‌ها را بفهمیم.

غنی موانع عمده استخراج معادن در ۲۰ سال گذشته را جنگ و ناامنی، زورآزمایی جنگ‌سالاران و نبود یا ضعف کارکنان فنی خواند و گفت: برخی از جنگ‌سالاران از یک سو اطراف معادن را ناامن می‌کردند و از سوی دیگر به بهانه تامین امنیت، افراد خود را به عنوان نگهبان استخدام می‌کردند و پول می‌گرفتند.

وی گفت: استخراج معادن در صورت نبود شبکه حمل و نقل غیرممکن خواهد بود، از این رو، به عنوان یک اقدام اساسی، باید اتصال خطوط ریلی با ازبیکستان، ترکمنستان و ایران را در اولویت قرار دارد.

اشرف غنی افزود که او نقشه‌راه کامل در بخش معادن را تهیه کرده است که تمام جوانب – از جمله سرمایه‌های انسانی – در آن بررسی شده و قرار گرفته‌ است.

آقای غنی به ارزش ایجاد مؤسساتی در این کشور اشاره کرد که از مدیران گرفته تا معاونان و وزیران، همه باید دور هم جمع شوند، به اجماع و یک فکر مشترک برسند.

پیشنهاد:   رفتار متقابل افغان‌ها، ملاک تعیین عوارض حمل ونقل مرزی

وی طرح‌ها و نقشه‌های خارجی‌ها را سطحی و بی‌اثر خواند و توصیه کرد که خود افغان‌ها در این زمینه تخصص پیدا کنند.

غنی پیشرفت افغانستان به سوی رفاه و باور مردم افغانستان به پیروزی را بخش مهمی از کار خود خواند: «من به عنوان یک ریش‌سفید و خادم کشور، وظیفه‌‌ام تهداب‌گذاری و چنین اقداماتی بود که آینده افغانستان را مصئون کند. من در شرایط بسیار سخت امید را از دست نداده‌ام، سر امید سرمایه‌گذاری کرده‌ام تا روایت بدل شود. و نکته اصلی این بود که افغان‌ها باورمند شدند که می‌توانند آینده داشته باشند، به سمت رفاه حرکت کنند و خودشان را مدیریت کنند.»

اینکه افغانستان کشوری ثروتمند است و معادن طبیعی زیادی دست نخورده در این کشور باقی مانده‌اند، آنقدر گفته و شنیده شده که به نظر می‌رسد تبدیل به کلیشه شده و از اهمیت آن کاسته شده است.

اما واقعیت این است که افغانستان کشوری ثروتمند و دارای معادن غنی و دست نخورده است که با استخراج آنها می‌تواند از نظر اقتصادی تحولی شگرف را در خود ایجاد کند.

تمرکز چین بر معادن افغانستان پس از سقوط جمهوریت و بازگشت دوباره طالبان به قدرت در این کشور خود نشانه‌ای بر این ادعاست چین توان اقتصادی مضاعف خود را گذاشته و در تلاش است تا بتواند با بستن قراردادهای استخراج معادن در ولایت‌های گوناگون این کشور راه را برای حضور هرچه بیشتر اقتصادی خود در افغانستان باز کند.

به نظر می‌رسد طالبان هم به این موضوع واقف هستند که تنها راه دوام و ثبات آنها در افغانستان ایجاد اشتغال برای مردم و ثروتمند کردن حکومت است. این مهم تنها با فراهم ساختن شرایطی به منظور استخراج معادن ممکن می‌شود.

پیشنهاد:   کار ساخت گمرک اسلام قلعه با هزینه 213 میلیون افغانی آغاز شد

پیشنهاد می شود: تمایل روسیه به سرمایه‌گذاری در منابع معدنی افغانستان

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=23645

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *