بیش از ۶ هزار کیلوگرم زعفران صادراتی ایران در بورس کالا عرضه می‌شود

به گزارش ایراف، سید روح الله لطیفی، مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در خصوص عرضه بزرگ زعفران در بورس اظهار کرد: در راستای استمرار در شفافیت عرضه کالا در سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و عرضه‌های موفق محصول زعفران خریداری شده توسط تعاونی‌های روستایی در سال ۱۴۰۱ و نیاز بازار، سومین عرضه زعفران در سال جاری برای این محصول فردا دوشنبه هشتم خرداد در رینگ صادراتی بورس کالا انجام خواهد شد.

وی افزود: ۶ هزار کیلوگرم زعفران عرضه شده سبد زعفران خراسان رضوی، ۳۲ کیلوگرم سبد زعفران خراسان جنوبی و ۲۵ کیلوگرم سبد زعفران خراسان شمالی است که جزئیات کیفی هر سبد در اطلاعیه بورس کالا آورده شده است.

دبیر کمیته توسعه صادرات سازمان مرکزی تعاون روستایی در خصوص جزئیات این عرضه توضیح داد: کل زعفران در معرض فروش در این عرضه، باید صادر شود و اسناد مثبت گمرکی آن در اختیار سازمان مرکزی تعاون روستایی قرار گیرد.

لطیفی افزود: از نکات مهم این عرضه امکان خرید نقدی و امکان خرید اعتباری است.

وی گفت: زعفران‌های عرضه شده در بسته‌های نایلونی مخصوص پلمپ شده با وزن حداکثر ۵ کیلوگرمی است و خریدار قبل از خرید، مکلف به رؤیت کالا و کسب اطمینان از کیفیت محصول است.

لطیفی نحوه خرید این عرضه در بورس از سوی صادر کنندگان اظهار کرد: برای خرید هم نقدی و هم اعتباری از سوی صادر کنندگان باید ۱۰ درصد قیمت به صورت نقدی به حساب بورس کالای ایران در مهلت تسویه واریز شود و تسویه باقی برای خرید نقدی براساس شرح مندرج در اطلاعیه بورس کالا، اما در خرید اعتباری باقی حداکثر در ۴ ماه با کارمزد ۲ درصد ماهانه، و ارائه ضمانت‌نامه بانکی و تعهد پرداخت صورت گیرد که خریداران برای اینکه مشکلی در فرآیند خرید پیدا نکنند باید با دقت اطلاعات مراحل مختلف خرید و تسویه را از بورس کالا دریافت کنند.

پیشنهاد:   طالبان از چین خواست تا پروژه ساخت ۱۰هزار خانه در کابل را تکمیل کنند

مدیرکل توسعه بازار سازمان تعاون روستایی ایران در خصوص تضمین صادرات این محصول گفت: برای تضمین انجام تعهدات صادراتی، خریدار موظف است یک فقره ضمانت‌نامه بانکی حسن انجام تعهدات معادل ۱۰ درصد ارزش کل قرارداد و به سررسید ۶۰ روز تقویمی همزمان با انجام امور تسویه به فروشنده ارائه کند و اظهار کالا به گمرک نیز با خریدار خواهد بود.

وی افزود: زمان تحویل کالا ۲۶ خرداد ماه سال جاری است و در صورت عدم حمل به موقع کالا توسط خریدار حداکثر تا ۱۰ روز کاری پس از مهلت مجاز تحویل، خریدار مشمول پرداخت هزینه انبارداری معادل ۴۰ ریال برای هر گرم در روز برای باقی مانده زعفران خریداری شده خواهد بود، افت کیفی ناشی از عدم خروج به موقع برعهده خریدار خواهد بود.

لطیفی تاکید کرد: حداقل عرضه زعفران خراسان رضوی ۱۰۰ کیلوگرم، خراسان شمالی ۲۵ کیلوگرم و خراسان جنوبی ۳۲ کیلوگرم در نظر گرفته شده است و حداکثر عرضه نیز طبق نامه‌ای که به کارگزاری ارسال شده برای خراسان رضوی دو هزار کیلوگرم خواهد بود.

مدیرکل توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پایان گفت: در سال گذشته ۲۲۱ تن زعفران توسط تجار به ۵۵ کشور جهان صادر شد که امارات با بیش از ۶۷ تن خرید، چین با ۴۹ تن، اسپانیا با ۴۴ تن، افغانستان با ۲۲ تن و قطر با حدود ۶ تن ۵ مقصد صادرات زعفران ایرانی بودند.

بر اساس برآوردها هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود. علی حسینی گازار، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: قاچاق نمی‌تواند آمار داشته باشد چون اگر رسمی است چرا مانع آن نمی‌شوند. اعداد ذکر شده برآوردی اعلام می‌شود. به عنوان مثال صادرات رسمی به‌اضافه مصرف داخل با توجه به حجم کشت، عدد قاچاق برآورد می‌شود. اگر موانع صادراتی برداشته و صادرات شفاف انجام شود قاچاق هم برچیده می‌شود.

پیشنهاد:   حمله ایران بر اسراییل افتخار برای جهان اسلام بود

وی افزود: تعهد ارزی صادرکننده را ملزم می‌کند ارز را ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد به بانک مرکزی تحویل دهد که این خود گلایه‌هایی را به وجود آورده است. ضمن اینکه برای تحویل و دریافت پول هم به دلیل تحریم مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به صادرات زعفران به افغانستان تصریح کرد: سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود که باید پرسید آیا این کشور مصرف کننده این حجم زعفران است؟ علاوه بر اینکه کشاورزان این کشور به کمک پیاز زعفران ایرانی خود نیز تولید دارند.

حسینی گازار در توضیح بیشتر عنوان کرد: افغانستان با اجازه رسمی وزارت فلاحت خود زعفران ایرانی را به نام تولید افغانستان بسته بندی و دوباره به کشوری مانند هندوستان صادر می‌کند.

وی گفت: مدیریت داخل به راحتی اعتبار ایران را تقدیم کشور دیگر می‌کند تا برای خود بازار سازی کند. به این ترتیب با محصول ایرانی برای خود ارز آوری دارد.

در این رابطه مطالعه زعفران ایرانی به نام افغانستان صادر می شود پیشنهاد می شود.

درباره ی عرضه زعفران ایران به 55 کشور؛ رشد 198 درصدی صادرات به افغانستان بخوانید.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=21712

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *