به گزارش ایراف، عطاء اله اکبری گفت: طول کلی کریدورهای اصلی سیستان و بلوچستان یک هزار و ۵۵۸ کیلومتر است که تاکنون در این مسیرها ۶۲۸ کیلومتر بزرگراه ساخته شده و همچنین در حال حاضر عملیات ساخت ۴۹۸ کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه سیستان و بلوچستان افزود: هم مرزی این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آبهای آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهرهمندی از منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچههای مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته اما راههای این خطه بویژه مسیر چابهار – میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.
دبیر شورای هماهنگی راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بهبود وضعیت راههای ارتباطی در استان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است زیرا باعث تسریع حمل و نقل جادهای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه بویژه افغانستان و پاکستان می شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز گفت: طالبان برای ساخت یک برج ۲۵ طبقه تجاری و مسکونی، ۳۵ میلیون دلار در منطقه آزاد چابهار سرمایهگذاری کرده است.
با توجه به محصور بودن افغانستان در خشکی، «بندر چابهار» با ظرفیت اتصال به آبهای آزاد و دسترسی به اقیانوس هند، میتواند کالاها و محصولات افغانستان را صادر کند.
در این رابطه مطالعه برنامه های توسعه ای در سیستان و بلوچستان در دستور کار است پیشنهاد می شود.