به گزارش ایراف، مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستانوبلوچستان اعلام کرد افغانستان از سالهای قبل همواره از بندر چابهار بهرهبرداری ترانزیتی داشته و آنچه تحت عنوان سرمایهگذاری ۳۵ میلیون دلاری طالبان در چابهار در روزنامه «شرق» اعلام شده است، مربوط به سرمایهگذاری این کشور برای ساخت یک برج 25 طبقه مسکونی، تجاری و هتلینگ در منطقه آزاد چابهار است.
قاسم عسگرینسب با بیان این مطلب گفت: با توجه به محصوربودن کشور افغانستان در خشکی، بندر چابهار میتواند با پتانسیل اتصال به آبهای آزاد و اقیانوس هند، کالاها و محصولات افغانستان را به دنیا صادر کند.
او افزود: مسئولان کنونی افغانستان، بندر چابهار را یکی از بنادر مهم تجاری برای انتقال کالاهای صادراتی و وارداتی این کشور، یک مسیر امن و ارزان و یک کریدور پایدار برای ترانزیت و صادرات کالاهای خود میدانند.
به گفته مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستانوبلوچستان، ایران و افغانستان در اسفند سال ۱۴۰۲، در موضوع سرمایهگذاری ۳۵ میلیون دلاری «شرکت ستارگان خراسان مهاجر» از افغانستان، جهت ساخت یک برج 25 طبقه مسکونی، تجاری و هتلینگ در منطقه آزاد چابهار با عنوان «فاخر» با همکاری منطقه آزد چابهار به تفاهم رسیدند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستانوبلوچستان خاطرنشان کرد: هیئت تجاری و اقتصادی افغانستان، در سفر سال گذشته به چابهار بهمنظور اعلام سرمایهگذاری در ساخت برج فاخر، هیچ برنامه و پیشنهاد خاصی برای سرمایهگذاری در زیرساخت و محوطههای پسکرانه بندر شهید بهشتی ارائه نکرده بودند.
او افزود: اما در سفرهای قبلتر که هیئتی از وزیران و فعالان اقتصادی به ریاست ملا برادر، معاون نخستوزیر افغانستان، از بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کردند، پیشنهادهایی برای توسعه تجارت و ترانزیت از این بندر ارائه کردند و خواستار در اختیار داشتن یک ترمینال لجستیکی در بندر شدند که سازمان بنادر و دریانوردی آمادگی خود را برای در اختیار قراردادن زمین برای سرمایهگذاری در قالب قرارداد BOT اعلام کرد.
پیشنهاد می شود:ظرفیتهای کلان مکران؛ از هاب حملونقل تا گردشگری و ترانزیت