جمعه 30 سنبله 1403 برابر با Friday, 20 September , 2024

تازه‌ترین‌ها:

به گزارش ایراف؛ نشست بررسی شرایط اتباع خارجی شامل آوارگان، پناهجویان، مهاجران و آن گروه از مهاجران دارای مجوزهای اقامتی تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری به دستور مسعود پزشکیان، ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به میزبانی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و با حضور نمایندگان ارشد مقامات کشوری و لشکری برای برگزار شد.

بررسی کلیات و نهایی‌سازی طرح جامعی با اخذ نظر مشورتی و تعیین سهم‌گیری هر یک از دوایر مسئول هدف اصلی برگزاری این کارگروه بیان شده است.

 

طرح جامع سامان‌دهی اتباع خارجی به زودی به رییس جمهور ایران ارائه می‌شود

 

براساس این طرح قرار است که گام‌های عملی و مدیریت شده به منظور سامان دهی شرایط حضور اتباع خارجی در کشور – من جمله شهروندان افغانستان – تعيين و سازوکارهای لازم در ریز موضوعات مختلف زیر مورد بحث و تبادل نظر واقع گردد:

تعیین وضعیت همکاری با سازمان‌های بین‌المللی و ساختارهای وابسته به سازمان ملل برای تعیین نحوه و چگونگی امداد بین‌المللی و انجام تعهدات و تکالیف نسبت به خیل این جمعیت از بیجاشدگان به عنوان یک اولویت جدی در دستور کار برنامه جامع مورد اشاره در نظر قرار گرفت.

پایان بخشی به وضعیت نامشخص برای آن گروه از جمعیت اتباع خارجی که از وضعیت اقامتی روشن در حوزه‌های تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری و غیره همچون نخبگان علمی برخوردار نیستند از محورهای اصلی مورد بحث در این نشست بود.

 

طرح جامع سامان‌دهی اتباع خارجی به زودی به رییس جمهور ایران ارائه می‌شود

 

این کارگروه تلاش خواهد کرد تا در تدوین طرح جامع خود با تفکیک لازم و تعیین ضوابط مشخص قانونی آئین‌نامه شفاف اجرای این برنامه را که متضمن اجرای سیاست‌های متنوع «ترغیبی»، «تشویقی»، «ترتیبی» و «تقنینی» است، تهیه و حسب دستور اکید ریاست جمهوری در اسرع وقت تقدیم ایشان کند.

جمهوری اسلامی ایران با درک شرایط اخیر کشورهای منطقه – علی الخصوص افغانستان ـ که اینک اتباع آن بیشترین درصد این جمعیت را در کشور تشکیل می‌دهند مصمم است، برای بازگشت شکوفایی و رونق به افغانستان و افزایش سهم‌گیری مردم آن کشور در بازسازی سرزمین خود زمینه مهاجرت معکوس این جامعه را در یک برنامه زمانبندی شده تسهیل بخشد.

از آنجایی‌که ضروری است آن گروه از اتباع که اقامت غیرمجاز دارند، هرچه سریع‌تر به سرزمین مادری خود بازگردند، طرح جامع سامان بخشی ترتیبات اجرایی آغاز این روند در هماهنگی کامل با تمام ساختارها و سازمان‌های کشوری و لشکری مورد مشورت فوری قرار گیرد و رایزنی‌های لازم در یک بازه زمانی محدود با دستور ریاست محترم جمهوری آغاز این برنامه در دستور قرار خواهد گرفت.

مشورت درباره شکل‌دهی سازوکاری مطمئن در چهارچوب قانون برای میزبانی از آن گروه از مهاجران مقیمی که از وضعیت روشن و مستدل حقوقی برخوردار بوده، با مجوزهای قانونی در حوزه سرمایه‌گذاری کار، تجارت آموزش و تحصیل در ایران هستند از دیگر موارد مورد بحث در دیگر موارد مورد بحث در این نشست بود.

در این نشست همچنین در رابطه با ابتلای افکار عمومی به اخبار ناراست و ناروایی که در فضای مجازی پیرامون اتباع غیرایرانی منتشر می‌شود، ورود خواهد شد و برای تعیین میزان سره از ناسره آنها مقرر شد تا ذیل برنامه جامع سامان بخشی ابتکارات سازنده و اقدامات قانونی لازم تحت مدیریت قوه‌قضاییه برای اجرا به کار گرفته شود.

در این نشست درباره نحوۀ مشارکت مسئولان حکومت سرپرست کنونی افغانستان در ارائه تضمین‌ها و تسهیلات لازم برای اتباع افغانستانی که به کشور خود باز می‌گردند و تامین آینده فرزندانشان، ایجاد فرصت‌های شغلی و امنیت گفت‌وگوهایی انجام شد.

مقرر شد تا در این باره رایزنی‌های تازه و در سطح بالا آغاز شود تا مقامات مسئول افغانستان از منویات و آمادگی جمهوری اسلامی ایران که برای بیش از چهار دهه پیاپی میزبان مردم رنجدیده و شریف افغانستان در شرایط جنگ و تحریم ظالمانه بوده آگاه شوند.

گفتنی است که جمهوری اسلامی ایران ذیل برنامه جامع سامان بخشی تلاش خواهد کرد تا اندیشه‌ها و ابتکارات سازنده خود را برای آغاز روندی که به موجب آن با رعایت قوانین اسلامی، شرعی و احترام به سنت‌ها و اصول اقوام متکثر و متنوع، مذهبی، زبانی، قومی و نژادی افغانستان، ایجاد مدارس آموزشی، احداث مجتمع‌های زراعی و صنعتی، ارتقای سطح تبادلات تجاری و بازرگانی میان بخش خصوصی دو کشور پیشنهادات خود را با مقامات حکومت سرپرست به اشتراک گذارد.

لینک کوتاه: https://irafnews.com/?p=34258

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *